BORD DE MER
NL | FR

FAQ

FAQ

Een buitenzwembad kan je in alle vormen en maten bestellen. De prijs van buitenzwembaden verschilt sterk per type zwembad: inbouw monoblock, overloop, polypropyleen, polyester, vinylester, epoxy of betonnen zwembad. Bij het kopen van zwembaden speelt niet alleen de prijs maar ook de duurzaamheid, de duur van het laten aanleggen en maatwerk mee.

Soorten buitenzwembaden

De vier meest gebruikte bouwmaterialen voor buitenzwembaden zijn beton, polypropyleen, epoxy en polyester. Ieder type zwembad verschilt qua prijs maar ook qua voor- en nadelen. We lichten hier snel even toe waarop u moet letten bij het kopen.

Inbouw monoblok zwembad

Onze inbouw zwembaden worden in monoblok vervaardigd. Zo’n monoblock zwembad wordt in een stuk uitgegoten. Het kan gemakkelijk en relatief snel ingebouwd worden. Vergelijk je het met de inbouw van een betonnen zwembad dan is de prijs zeer schappelijk.

Overloopzwembad

Het waterpeil van een overloopzwembad blijft op gelijke hoogte met de waterboord dankzij een in de overloop verborgen goot. De zwembaden hebben geen last van terugkaatsend water zodat het zeer aangenaam zwemmen is in zo‘n zwembad met overloop.

Zwembad kopen

Overweegt u een zwembad te kopen en wilt u wat meer weten over de prijs? Zwembaden bestaan in allerlei vormen en maten, met verschillende prijzen tot gevolg. Bij deze een overzicht van al wat de uiteindelijke kostprijs van een zwembad bepaalt.

Zwembad aanleggen

De BORD DE MER zwembaden worden op maat van de klant gemaakt, u kiest dus ook waar u het zwembad juist wilt laten aanleggen. De aanleg van uw zwembad zit in de totale kostprijs inbegrepen en neemt slechts een week in beslag.

Zwembad in de tuin

Het is de droom van heel wat mensen: een tuin met zwembad. BORD DE MER doet er alles aan om deze droom te verwezenlijken. Onze zwembaden worden op maat gemaakt zodat uw zwembad perfect in de tuin kan worden ingepast.

Vergunning zwembad

Wil je een zwembad aanleggen in de tuin dan heb je soms geen vergunning nodig. Een bouwvergunning is bv. niet nodig wanneer de bebouwde oppervlakte kleiner is dan 80 m². Bij een grotere oppervlakte heb je voor de aanleg van je zwembad toestemming nodig. Met veel plezier helpen wij u bij het aanvragen van de vergunning.

Wil je een inbouw zwembad laten aanleggen in de tuin dan informeer je je best zo goed mogelijk alvorens je overgaat tot kopen, er zijn immers verschillende soorten zwembaden en ieder type buitenzwembad heeft ook zijn eigen prijs. Hieronder in het kort wat meer informatie over deze verschillende soorten buitenzwembad.
 

Polyester zwembad

Zwembaden uit polyester worden geleverd in monoblock waardoor je dit type zwembad in slechts een week tijd kan plaatsen. Qua prijs zijn ze relatief goedkoop, wat zich echter ook vertaalt in een iets mindere kwaliteit: een zwembad uit polyester kan soms al enkele jaren na het aanleggen worden aangetast door osmose of kleurvervlakking.
 

Vinylester of epoxy zwembad

Polyester zwembaden voorzien van een extra laag epoxy of vinylester zijn doorgaans iets beter beschermd tegen osmose en kleurvervlakking. De prijs ligt dan ook iets hoger dan een doorsnee polyester zwembad. Heel wat mensen kopen liever een epoxy zwembad omdat het herstellen van osmosebeschadiging al gauw enkele duizenden euro’s kost.
 

Betonnen zwembad

Betonnen zwembaden zijn in prijs doorgaans duurder dan polyester zwembaden. Een betonnen buitenzwembad wordt immers niet geleverd in monoblock maar wordt in de tuin zelf ingegoten. Het aanleggen duurt dan ook meestal langer dan een maand met langere manuren en hogere kosten tot gevolg. Het grote voordeel van een betonnen zwembad is dat dit bad in zowat iedere vorm of maat kan uitwerken. Dit in tegenstelling tot de polyester kuipen, die uitgegoten worden volgens een vooraf vormgegeven mal.
 

Polypropyleen zwembaden

Bij het kopen van polypropyleen zwembad zal je qua prijs quasi hetzelfde betalen als een betonnen buitenzwembad met dezelfde afmetingen. Gelukkig worden polypropyleen buitenzwembaden wel uitgewerkt tot monoblock, waardoor het aanleggen in slechts een week kan gebeuren. Bij het kopen van een polypropyleen bad zal je bovendien ook nooit te maken krijgen met osmose, polypropyleen staat immers gekend als uiterst chemisch resistent.
 

Overloopzwembad

Een overloopzwembad is een zwembad waarvan het waterpeil even hoog staat als het omliggende terras. Het overstromende water wordt afgevoerd via een discrete overloop goot, geplaatst tussen het terras en het zwembad. Zo wordt het oppervlaktewater quasi constant gefilterd. Dit, in combinatie met de hoge waterspiegel, zorgt ervoor dat een overloopzwembad vaak iets weg heeft van een glanzende spiegel. De prijs voor dit type inbouwzwembad ligt wel iets hoger dan een klassiek zwembad.
 

Vergunning

Vergeet tenslotte ook niet dat je in sommige gevallen een vergunning zal moeten aanvragen wanneer je een zwembad wilt aanleggen. Een eerste voorwaarde is dat de bebouwde oppervlakte (niet alleen het zwembad, maar bijvoorbeeld ook een terras) niet groter mag zijn dan 80 m². Je tuin mag bovendien ook niet beschouwd worden als kwetsbaar gebied en je zwembad moet op minstens een meter afstand van de perceelgrens liggen.
 

Benieuwd hoe je eigen zwembad er kan gaan uitzien?

BORD DE MER - Ambachtenlaan 21/7 - 3001 Heverlee (Leuven) - info@theswimmingpool.be - T: 016 43 91 87