BORD DE MER
NL | FR

Betonnen zwembad

Bij het aanleggen van betonnen zwembaden zijn er eigenlijk geen beperkingen op bouwkundig vlak. Wel duurt het minstens een maand om zo’n betonnen zwembad te laten aanleggen en ook qua prijs is het aanzienlijk duurder dan een bad uit polypropyleen, polyester of epoxy.

Alle vormen en maten

Een betonnen zwembad wordt niet op voorhand gefabriceerd tot monoblok, je kan dit soort zwembaden dus op maat van je tuin laten aanleggen. Bouwkundig gezien kan je er alle kanten mee op: een zwembad met olympische afmetingen of een driehoekig bad met een licht golvende bodem,… niets is onmogelijk. Ook de wijze waarop andere inbouw elementen in het beton verwerkt worden laat heel wat variatie toe: zo kan u zelf de vorm van de trap kiezen net zoals de wijze waarop de verlichtingselementen in het zwembad geplaatst worden.
 

Ruime keuze in binnenafwerking

In beton gegoten zwembaden kunnen op heel wat manieren worden afgedekt. Meestal wordt er gewerkt met een waterdichte liner maar het beton kan net zo goed bedekt worden met stukjes mozaïek of granieten tegels. Hierdoor zal uw betonnen zwembad qua prijs wel iets duurder uitkomen. Indien gewenst kan je het beton ook ‘naturel’ houden, met andere woorden zonder verdere afdekking.
 

Prijzig

Betonnen zwembaden hebben dan wel iets meer mogelijkheden dan een zwembad uit polyester, deze flexibiliteit vertaalt zich ook naar een hogere prijs per zwembad. Deze hogere prijzen laten zich onder meer verklaren door het langdurige bouwproces (zie hieronder).
 

Lange aanleg tijd

Een betonnen zwembad aanleggen neemt minstens een maand in beslag. Hoe snel de werken juist vorderen is bovendien afhankelijk van de uiteindelijke weersomstandigheden, waardoor u soms langer dan gepland last hebt zult hebben van de werkzaamheden. Een zwembad in monoblok kan daarentegen op een week tijd worden geïnstalleerd.
 

Ontdek hier waarom een betonnen zwembad niets voor BORD DE MER is maar polypropyleen wel

BORD DE MER - Ambachtenlaan 21/7 - 3001 Heverlee (Leuven) - info@theswimmingpool.be - T: 016 43 91 87