BORD DE MER
NL | FR

Polyester zwembad

De inbouw van een polyester zwembad is relatief goedkoop en het aanleggen van deze zwembaden kan redelijk snel gebeuren. Wel komt osmose en verkleuring vaak voor bij polyester. Ook is het omwille van de prijs beperkt in maat een vorm.

Goedkoop

De grootste troef van een polyester zwembad is dat het in vergelijking met andere monoblok zwembaden qua prijs doorgaans het goedkoopste model zal zijn. Deze goedkopere prijzen vertalen zich dan wel naar een iets mindere kwaliteit, toch is een polyester zwembad net als een zwembad uit polypropyleen of epoxy zeer soepel en stevig.
 

Snelle plaatsing

De inbouw van dit zwembad verloopt redelijk snel. Zwembaden uit polyester worden immers op voorhand gegoten tot monoblok, de kuip kan zo kant en klaar in de tuin worden ingegraven.
 

Beperkt qua vorm

Doordat een polyester zwembad gegoten wordt op basis van een vooraf bestaande mal is er qua vorm maar weinig variatie mogelijk. Bij het kopen zal je doorgaans slechts kunnen kiezen uit kuipen met welbepaalde afmetingen, een polyester zwembad aanleggen op maat van je tuin behoort dus niet tot de mogelijkheden. Vanwege bouwtechnische beperkingen zal de oppervlakte van de zwembadbodem bovendien steeds kleiner zijn dan de oppervlakte aan de waterlijn. Ook zal men de hoeken aan de bodem van de kuip moeten afronden.
 

Osmose en verkleuring

Het is niet ongewoon dat een polyester zwembad na enkele jaren wordt aangetast door osmose of polymeerrot, een chemisch proces dat kleine zwarte luchtbelletjes doet ontstaan in de kuip van de zwembaden. Een ander groot nadeel is dat de polyester coating verkleurt onder invloed van chloor, UV stralen en hoge temperaturen. De prijzen die worden aangerekend voor het herstellen van zulke beschadigingen lopen al gauw op tot enkele duizenden euro’s.
 

Ontdek hier waarom we bij BORD DE MER niet gekozen hebben voor polyester maar voor polypropyleen zwembaden

BORD DE MER - Ambachtenlaan 21/7 - 3001 Heverlee (Leuven) - info@theswimmingpool.be - T: 016 43 91 87