BORD DE MER
NL | FR

Polypropyleen zwembad

Een polypropyleen of pp zwembad wordt geleverd in de vorm van een osmosebestendige monoblok kuip. Bij het aanleggen van deze zwembaden is precies maatwerk mogelijk, wat zich vertaalt in een iets hogere prijs. Deze aanleg duurt bovendien slechts een week.

Chemisch resistent – geen osmose

Wat een polypropyleen of pp zwembad onderscheid van de concurrentie is zijn chemische resistentie. De stof is van nature uit antibacterieel, waardoor deze bijvoorbeeld ook vaak gebruikt wordt bij de constructie van waterleidingen. Polypropyleen zwembaden zullen daarom nooit aangetast worden door osmose, een chemisch diffusieproces waarbij er zwarte bubbels ontstaan in de kuip.
 

Kleurvaste kuip

Het polypropyleen wordt steeds in de massa gekleurd, wat resulteert in een ongeziene kleurvastheid. In tegenstelling tot zwembaden uit het goedkopere polyester zal het polypropyleen doorheen de jaren dan ook veel minder aangetast worden door schadelijke UV stralen.
 

Volledig op maat

De kuip wordt opgebouwd uit massieve platen polypropyleen die aaneengelast worden. Zo kan men het zwembad uitwerken in zowat alle mogelijke vormen en maten. Zwembaden uit epoxy of polyester worden daarentegen uitgegoten op basis van een voorgevormde mal en bieden op dit vlak veel minder mogelijkheden.
 

Snelle plaatsing

Omwille van het maatwerk, is een polypropyleen zwembad wordt steeds geleverd in monoblok. Dit betekent dat de kuip op voorhand geassembleerd wordt waardoor deze kant en klaar in uw tuin kan worden ingegraven. De plaatsing neemt maximum een week tijd in beslag.
 

Uitstekende prijs-kwaliteitverhouding

Een polypropyleen zwembad is in prijs iets duurder is dan een zwembad uit polyester of epoxy. Deze meerprijs vertaalt zich naar een superieure kwaliteit: het polypropyleen zal er na twintig jaar immers nog steeds pico bello uitzien. Bovendien kan je het zwembad volledig op maat van je tuin laten aanleggen.
 

Interesse in een polypropyleen zwembad? Stel zelf je ontwerp samen en ontdek de prijs

BORD DE MER - Ambachtenlaan 21/7 - 3001 Heverlee (Leuven) - info@theswimmingpool.be - T: 016 43 91 87