BORD DE MER
NL | FR

Vinylester of epoxy zwembad

Een vinylester of epoxy zwembad wordt in vergelijking met polyester zwembaden minder vaak aangetast door osmose of kleurvervlakking. De epoxy coating vertaalt zich wel in een iets hogere prijs. Ook kan u dit zwembad niet op maat laten aanleggen.

Minder kans op osmose of kleurvervlakking

Een vinylester of epoxy zwembad kan beschouwd worden als de kwaliteitsvollere versie van een zwembad uit polyester. Door epoxy in de bovenste laag te verwerken worden de poriën van het zwembad als het ware afgesloten waardoor deze zwembaden minder vaak aangetast worden door osmose. Bij een epoxy zwembad wordt de kleur bovendien verwerkt in de kuip van de bad zelf en niet in een dunne verflaag die bovenop de kuip wordt aangebracht. De mate waarin epoxy zwembaden verkleuren is bijgevolg een stuk kleiner.
 

Hogere prijs

Een epoxy zwembad aanleggen is in prijs echter wel wat duurder dan de aanleg van een bad uit polyester. Doordat je de kuip minder snel zal moeten laten herstellen, spaar je op lange termijn dan weer geld uit.
 

Alleen standaardmaten

Net zoals een zwembad uit polyester zal een epoxy zwembad gegoten worden op basis van een vooraf bestaande mal. Hierdoor zal je bij het kopen moeten kiezen uit wat de verkoper je te bieden heeft, een epoxy zwembad laten aanleggen op maat van je tuin is daardoor niet mogelijk.

Snelle plaatsing

Gelukkig kan een vinylester zwembad wel snel worden geplaatst omdat het in monoblok wordt geleverd. Waar de plaatsing van een betonnen zwembad vaak een maand of langer in beslag neemt zal je al na een week in je epoxy zwembad kunnen zwemmen.
 

Ontdek hier waarom we bij BORD DE MER niet gekozen hebben voor epoxy maar voor zwembaden uit polypropyleen

BORD DE MER - Ambachtenlaan 21/7 - 3001 Heverlee (Leuven) - info@theswimmingpool.be - T: 016 43 91 87