BORD DE MER
NL | FR

Zwembad kopen

Overweegt u een zwembad te kopen en wilt u wat meer weten over de prijs? Zwembaden bestaan in allerlei vormen en maten, met verschillende prijzen tot gevolg. Bij deze een overzicht van al wat de uiteindelijke kostprijs van een zwembad bepaalt.

Ontwerp uw BORD DE MER en ontdek de kostprijs van zo'n zwembad (webapp)


Download onze App
Zo kan u op uw smartphone uw eigen zwembad ontwerpen en meteen ook de prijs berekenen.
 

download app (Apple)      download app (Android)
 

Om de exacte kostprijs van een zwembad te kunnen bepalen moet je rekening houden met heel wat verschillende factoren.

Een eerste factor is het gebruikte materiaal: iedere BORD DE MER wordt vervaardigd uit chemisch resistent, hoogwaardig polypropyleen. Polypropylene zwembaden zijn op heel wat vlakken superieur aan zwembaden uit bijvoorbeeld epoxy of polyester: zo zal een polypropyleen zwembad nooit te maken krijgen met osmose of lekkage. De prijzen van de BORD DE MER zwembaden liggen dan ook iets hoger dan wat u doorgaans neerteelt voor zwembad uit epoxy of polyester.

Wanneer u een zwembad wilt kopen speelt ook de vorm mee in het bepalen van de prijs. Het soepele polypropyleen kan in zowat alle gewenste vormen worden geproduceerd en biedt dus heel wat mogelijkheden. Wilt u bijvoorbeeld een romantisch zwembad plaatsen in de vorm van een hart dan is dat perfect mogelijk. Omdat zulke op vorm gemaakte zwembaden stuk voor stuk uniek, zijn zal de prijs ook een stuk hoger liggen dan wanneer u kiest voor een van onze drie langwerpige standaardmodellen. De productie van deze zwembaden werd deels gestandaardiseerd waardoor we deze modellen aan een concurrerende prijs kunnen aanbieden.

Een derde factor die meespeelt bij het bepalen van de uiteindelijke kosten is de oppervlakte van de kuip. De drie standaardmodellen hebben per zwembad een maximumgrootte van 1,50 meter diep, 3,90 meter breed en 20 meter lang. Deze zwembaden kunnen indien gewenst ook iets langer, breder of dieper gebouwd worden, wat zich dan uiteraard vertaalt naar een iets hogere kostprijs.

Tenslotte zijn er ook nog de extra’tjes. Wil je bijvoorbeeld dat het zwembad in je tuin voorzien wordt van een bodem of strandbank in natuursteen dan zal de totaalprijs iets hoger liggen. Een BORD DE MER zwembad wordt normaal geleverd in vier verschillende kleuren, toch kan u voor een zekere meerprijs deze kleurkeuze uitbreiden tot zo’n 210 verschillende RAL kleuren.
 

BORD DE MER - Ambachtenlaan 21/7 - 3001 Heverlee (Leuven) - info@theswimmingpool.be - T: 016 43 91 87