BORD DE MER
NL | FR

Ecologische aspecten

Een BORD DE MER wordt opgebouwd uit duurzaam polypropyleen, een uiterst milieuvriendelijk materiaal. Ook onze technologie is ecologisch: het zwembad wordt meestal uitgerust met zonnelamellen, een frequentie gestuurde pomp en een isolerende rolluik met ijzersterke magneetsluiting.

Duurzaam polypropyleen
Ieder BORD DE MER zwembad wordt vervaardigd uit duurzaam polypropyleen. Deze polymeren stof is uiterst milieuvriendelijk: een zwembad uit polypropyleen zal bijvoorbeeld van nature 8 keer beter geïsoleerd zijn dan een zwembad uit beton. Ook is de stof 99% recycleerbaar en komen er bij verbranding geen schadelijke stoffen vrij.

Ecologisch verantwoorde technologie
Ook op technologisch vlak is een BORD DE MER zwembad uiterst milieuvriendelijk. We streven ernaar om een zwembad af te leveren dat een optimale rendabiliteit combineert met een zo min mogelijke belasting van het milieu. We zijn dan ook constant bezig met het optimaliseren van onze technologie inzake duurzaamheid.

Solar zwembadrolluik
Het ecologisch optimaliseren van een BORD DE MER zwembad gebeurt bijvoorbeeld door een beroep te doen op Solar zwembadrolluiken. Dit milieuvriendelijk rolluik absorbeert de zonnestralen waardoor de watertemperatuur van uw zwembad automatisch met 3 à 4 graden zal stijgen. Zo zal u tijdens de zomermaanden amper beroep moeten doen op uw warmtepomp.

Frequentie gestuurde pomp
Ook worden onze zwembaden doorgaans uitgerust met een frequentie gestuurde pomp. Wanneer het rolluik geopend wordt zal deze pomp een iets groter debiet produceren waardoor eventuele oppervlaktevervuiling meteen wordt weggefilterd. Hierna schakelt de pomp over op een lager debiet met een betere filtering en een lager energieverbruik tot gevolg.

Magnetisch zwembadrolluik
Ook duurzaam is de magnetische afsluiting van het zwembad. Onze Magnetop zwembadrolluiken dekken het zwembad nagenoeg perfect af waardoor er zo weinig mogelijk warmte uit het bad kan ontsnappen.
 

Ontdek hier nog meer redenen waarom ons duurzaam en milieuvriendelijk zwembad zijn prijs meer dan waard is

BORD DE MER - Ambachtenlaan 21/7 - 3001 Heverlee (Leuven) - info@theswimmingpool.be - T: 016 43 91 87